Αρχική / AUTO - ΜΟΤΟ / Αρχίζει τη Δευτέρα ο «Δακτύλιος» με τα «μονά-ζυγά» στην Αθήνα. Ισχύουν οι παλιές άδειες για όσους εξαιρούνται.
newego_large_t_77761_224290_type13145

Αρχίζει τη Δευτέρα ο «Δακτύλιος» με τα «μονά-ζυγά» στην Αθήνα. Ισχύουν οι παλιές άδειες για όσους εξαιρούνται.

Τίθενται και πάλι σε ισχύ από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στον «Δακτύλιο» και ειδικώτερα τα «μονά- ζυγά». Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, για όσους εξαιρούνται από το μέτρο, για τη νέα περίοδο θα ισχύσουν οι περσινές άδειες κυκλοφορίας στον Μικρό Δακτύλιο, ενώ για την έκδοση τυχόν νέων αδειών, εφόσον συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης από τα περιοριστικά μέτρα, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2016, στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Θ. Δηλιγιάννη 24-26, Αθήνα, στον 4ο όροφο.

Οι αιτούντες πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφα αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, ασφαλιστηρίων συμβολαίων και ΚΤΕΟ για την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας τον Δακτύλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.

daktulios-sima

Ελεύθερα στον Δακτύλιο, εκτός από αυτούς που έχουν άδεια, κινούνται και τα οχήματα των κατηγοριών, που εμπίπτουν στα μέτρα του «Πράσινου Δακτυλίου», δηλαδή:

– Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

– Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Προβλέπονται ειδικές Ζώνες εισόδου – εξόδου για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων εσωτερικά του Μικρού Δακτυλίου. Σε ότι αφορά στα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στον Μεγάλο Δακτύλιο, από την Τροχαία επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Πράσινου Δακτυλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και των λεωφορείων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1993.

Κατά την έναρξη κάθε νέου ημερολογιακού έτους, η παραπάνω χρονολογία προσαυξάνεται κατά ένα έτος.

2010740

Τα όρια του Μεγάλου Δακτυλίου, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.

Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών−Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Τέλος, οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των ως άνω περιοριστικών μέτρων, είναι οι εξής:

– Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,

– Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών μέτρων, τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ.

About Spark News MD

Δείτε επίσης

Ο Ρικιάρντο νίκησε στην Μαλαισία, εγκατέλειψε ο Χάμιλτον

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο νικητής στο γκραν πρι της Μαλαισίας, το οποίο διεξήχθη στην …

Αφήστε μια απάντηση