Αρχική / AUTO - ΜΟΤΟ / Η ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ παρουσίασε το νέο εξελιγμένο ηλεκτρικό όχημα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΛΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΗ

Η ομάδα «Προμηθέας» του ΕΜΠ παρουσίασε το νέο εξελιγμένο ηλεκτρικό όχημα

Πραγματοποιήθηκε σε αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, Ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού οχήματος της εθελοντικής ομάδας σπουδαστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «Προμηθέας» και τις διακρίσεις της στον διεθνούς φήμης ευρωπαϊκό διαγωνισμό οικονομίας καυσίμου Shell Eco-Marathon 2016.

Δύο εκ των συνολικά πέντε βραβείων στους ευρωπαϊκούς αγώνες εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές Shell Eco-Marathon 2016, κατάφερε να αποσπάσει το εξ ολοκλήρου ιδιοκτασκευασμένο ηλεκτρικό όχημα, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του Ιουλίου στο Λονδίνο. Τα βραβεία που απέσπασε η ομάδα ήταν «Τεχνικής Καινοτομίας» και «Επικοινωνιακής Στρατηγικής». Αξιοσημείωτο είναι ότι τουλάχιστον 200 ευρωπαϊκές ομάδες, από συνολικά 29 χώρες, συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

287 χιλιόμετρα κατάφερε να διανύσει το όχημα «Πυρφόρος ΙΙ», με μόλις 1 κιλοβατώρα (KWh) ενέργειας, εξασφαλίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στη συγκεκριμένη πίστα του Λονδίνου και κατετάγη στη 16η θέση μεταξύ 51 ομάδων που συμμετείχαν στην κατηγορία Prototype Battery Electric.

Ο επικεφαλής της ομάδας και υποψήφιος διδάκτωρ, κ. Χρήστος Κρασόπουλος,όπως δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βραβεύσεις αυτές είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών της «Προμηθέας» και αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και δικαίωση για τους κόπους τους.

About Spark News A

Δείτε επίσης

concertgebouwpage1

Η Royal Concertgebouw Orchestra έρχεται στο Μέγαρο

Η παγκοσμίου φήμης Royal Concertgebouw Orchestra έρχεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής περιοδείας …

Αφήστε μια απάντηση