Αρχική / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / SCIENCE-TECH / Η Google παρουσίασε τα δικά της κινητά τηλέφωνα Pixel με έξτρα νοημοσύνη
gogle-pixel

Η Google παρουσίασε τα δικά της κινητά τηλέφωνα Pixel με έξτρα νοημοσύνη

Παρουσιάζοντας τη δική της σειρά smartphones με τεχνητή νοημοσύνη, με την ονομασία Pixel, η Google «έριξε το γάντι» στην Apple, στη Samsung και στις άλλες εταιρείες που παράγουν «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα,

Μια προσπάθεια της εταιρείας  δείχνει καθαρά η χρησιμοποίηση της ονομασίας αυτής αντί για Nexus, να χαράξει μια διαχωριστική γραμμή με το -όχι τόσο πετυχημένο- παρελθόν της στην κινητή τηλεφωνία έως τώρα.  H Google αυτή τη φορά φαίνεται πως, αντί απλώς να τροφοδοτεί με το λογισμικό της τους κατασκευαστές συσκευών ή να τους αναθέτει να φτιάξουν τα τηλέφωνά της (όπως έκανε με τα Nexus από το 2010), αποφάσισε να ανακατευτεί για τα καλά με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και πώληση των καθαρά δικών της smartphones, «κοντράροντας στα ίσια» τα iPhones και τα Galaxy.

Τα δύο νέα μοντέλα Pixel και Pixel XL, με οθόνες OLED 5 και 5,5 ιντσών αντίστοιχα, θα διαθέτουν οπίσθια κάμερα με ανάλυση 12,3 μεγαπίξελ, θα είναι φτιαγμένα απο αλουμίνιο και γυαλί, ενώ θα διαθέτουν την παραδοσιακή υποδοχή για τα ακουστικά (αντίθετα με το νέο iPhone 7).

phprcbixu

Επίσης, αντίθετα με τα άλλα τηλέφωνα Android, τα Pixel θα εγκαθιστούν αυτόματα τις νέες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος και της ασφάλειας, μόλις αυτές είναι διαθέσιμες. Ακόμη, οι χρήστες θα έχουν απεριόριστο χώρο για δωρεάν αποθήκευση των φωτογραφιών τους στο «νέφος».

Οι νέες συσκευές θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 20 Οκτωβρίου, ενώ κεντρική θέση, στις νέες συσκευές σε τρία χρώματα (μαύρο, ασημί, μπλε), θα κατέχει ένας εικονικός ψηφιακός βοηθός, το «Google Assistant» (κάτι ανάλογο με τη Siri της Apple και την Cortana της Microsoft), που θα μπορεί να πιάνει με φυσικό τρόπο κουβέντα με τον χρήστη, απαντώντας σε ερωτήσεις του, π.χ. «ποιες ταινίες παίζονται στους κοντινούς κινηματογράφους;».

Ως μέρος της εφαρμογής Allo, προσφερόταν έως τώρα το Google Assistant, αλλά είχε εγκατασταθεί σε πολύ λίγα τηλέφωνα. Παραμένει πάντως ζητούμενο κατά πόσο οι χρήστες θα πεισθούν να συνομιλήσουν με ένα τέτοιο βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη, πιθανώς λόγω ανησυχιών τους για θέματα ιδιωτικότητας. ¨Ηδη, η Google γνωρίζει πολλά για τις συνήθειες των χρηστών και δεν είναι βέβαιο ότι οι χρήστες θα ήθελαν να μάθει κι άλλα γι’ αυτούς. Αλλά μπορεί και μην τους πειράζει τελικά…

Η Google παρουσίασε τα «έξυπνα» Wi-Fi ηχεία Home (ανάλογα των Echo της Amazon), εκτός από τα smartphones,που ενεργοποιούνται με φωνητικές εντολές. Επίσης, ένα «κιτ» εικονικής πραγματικότητας (Daydream View) που θα συνεργάζεται με τα Pixel smartphones και το οποίο θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, αποτελώντας μια βελτιωμένη λύση σε σχέση με το υπάρχον Google Cardboard, καθώς και ένα νέο μοντέλο Chromecast media streamer με ανάλυση 4Κ.

google-logo-1200x630

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές δεν αποκλείουν πως οι νέες φιλοδοξίες της Google στα κινητά τηλέφωνα, θα την αποξενώσουν σταδιακά από εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εδώ και χρόνια διαθέτοντάς τους το Android και οι οποίες πλέον μπορεί να τη δουν ως σοβαρό ανταγωνιστή τους. Συνεπώς,, ίσως να αναζητήσουν διαφορετικό λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους, κάτι που η Samsung έχει ήδη αρχίσει.

About Spark News MD

Δείτε επίσης

EPA/RITCHIE B. TONGO

Η Yahoo επέτρεψε σάρωση μηνυμάτων των πελατών της, για λογαριασμό των NSA και FBI

Σύμφωνα με άτομα γνώστες του θέματος, πέρυσι, η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo δημιούργησε μυστικά ένα …

Αφήστε μια απάντηση