Αρχική / ΑΦΙΕΡΩΜΑ / ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 / Μια σιωπηλή… πλατεία μετατρέπεται σε πηγή ζωής στο Χαλάνδρι
534766

Μια σιωπηλή… πλατεία μετατρέπεται σε πηγή ζωής στο Χαλάνδρι

Σε ασφαλές καταφύγιο περιπάτου, αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και κοινωνικής συναναστροφής για οικογένειες και παιδιά θα διαμορφωθεί κοινόχρηστη έκταση 4.700 τ.μ στο Πάτημα Χαλανδρίου, μετά την έγκριση της σχετικής εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

786.390,00 ευρώ,είναι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που  χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της περιφέρειας Αττικής, ενώ η δημοπράτηση και εκτέλεσή του θα γίνει από τον δήμο Χαλανδρίου.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως : διαμόρφωση πλατείας, συνολικής έκτασης 3.440 τ.μ., με παιδική χαρά, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, μικρό αμφιθέατρο και πράσινες γωνιές, καθώς και τη δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας περιμετρικά της πλατείας.

karameros-patima

Μπροστά σε αυτή την προοπτική ο Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: «Μετατρέπουμε μια σιωπηλή… πλατεία σε πηγή ζωής, σε έναν καλαίσθητο και ασφαλή χώρο υπαίθριου παιχνιδιού, περιπάτου, χαλάρωσης, συνάθροισης και πρασίνου για νέους και μικρά παιδιά.

Σταθερά προσηλωμένοι στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη, αναβαθμίζουμε αυτή τη φορά σε αγαστή συνεργασία με τον δήμο Χαλανδρίου, μια σχετικά νεόδμητη περιοχή που στερείται ανάλογων υποδομών. Με την ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στη γειτονιά, μείωση της ηχορύπανσης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ενισχύουμε την περιβαλλοντική ευαισθησία και την ανάπτυξη τοπικών οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων».

About Spark News A

Δείτε επίσης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ελκυστικές τιμές για τους Έλληνες σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο, ως τα τέλη Οκτωβρίου

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού συνεχίζει τις δράσεις για την ενίσχυση της φετινής τουριστικής …

Αφήστε μια απάντηση