Αρχική / ΣΠΟΡ / ΣΠΟΡ / «Μουντιάλ με 48 ομάδες σε αρκετές χώρες»
EPA/WALTER BIERI
EPA/WALTER BIERI

«Μουντιάλ με 48 ομάδες σε αρκετές χώρες»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου οι προεκλογικές υποσχέσεις περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, επανέλαβε, σε συνέντευξη του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πως έχει στα σκαριά ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Ο Ελβετός παράγοντας αποκάλυψε πως η μεγάλη αυτή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από αρκετές χώρες, αλλάζοντας ριζικά το «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.

Όπως επανέλαβε ο Ινφαντίνο οι 16 από αυτές θα αποκλειστούν μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελιχθεί ως έχει τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες: «Δεν είναι μυστικό πως θέλω την επέκταση του Μουντιάλ. Είναι μια πρόταση που συζητάω πριν ακόμη εκλεγώ στην προεδρία της FIFA. Αυτή η πρόταση θα εξεταστεί στο επόμενο συμβούλιο στις 14 και 15 του μηνός και πιστεύω πως στηριχθεί από όλους.»

Στις 26 Φεβρουαρίου εξελέγη ο Ινφαντίνο επικεφαλής της FIFA αντικαθιστώντας τον Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος τιμωρήθηκε με εξαετή στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά του ποδοσφαίρου για παραβιάσεις του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας. Ένα βασικό σημείο της προεκλογικής πλατφόρμας του Ινφαντίνο ήταν να αυξήσει το τουρνουά με 40 ομάδες, αλλά τελικά προκρίνει ένα μεγαλύτερο οργανωτικό σχήμα.

About Spark News A

Δείτε επίσης

1816

Στην Ταϊλάνδη, το πρώτο ασύμμετρο γήπεδο ποδοσφαίρου του πλανήτη

Ένα «ασυνήθιστο ποδοσφαιρικό γήπεδο» είδε το φως σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μπανγκόκ. To πρώτο …

Αφήστε μια απάντηση