Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συνέχεια μεταρρυθμίσεων από Ελλάδα-Ελάφρυνση του χρέους από Ευρωπαίους
(Olivier Hoslet/Pool Photo via AP)
(Olivier Hoslet/Pool Photo via AP)

Συνέχεια μεταρρυθμίσεων από Ελλάδα-Ελάφρυνση του χρέους από Ευρωπαίους

O Τζακ Λιου και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη διάρκεια της συνομιλίας τους, συζήτησαν την πρόοδο που η Ελλάδα έχει σημειώσει στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως υπογράμμισε ο Τζακ Λιου έχει σημασία η Ελλάδα να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν ήδη περάσει και να ολοκληρώσει την επόμενη σειρά των ορόσημων συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποίησεων και των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι επίσης σημαντική, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη συζήτηση με το ΔΝΤ για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, για την οποία δεσμεύτηκε το Eurogroup τον Μάιο

Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές παραδοχές συναφείς με τη μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία της Ελλάδας, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός.

Επίσης, ο Λιου ενθάρρυνε όλα τα μέρη να εργαστούν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης πρακτικών λύσεων για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το χρέος αυτό το φθινόπωρο. Ακόμη τόνισε ότι η ταχεία πρόοδος στις φιλο-επιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις – συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών – θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα θετικό κύκλο που θα ενισχύει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στην συνάντηση του κ. Τσακαλωτου με τον κ. Μοσχοβισί τέθηκαν τα προαπαιτούμενα που είναι συνεδεδεμένα με την εκταμίσευση της δόσης των 2,8 δισεακτομμυρίων.

About Spark News A

Δείτε επίσης

EPA/KEVIN SUTHERLAND

Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Forbes

Σύμφωνα με την κατάταξη των 400 μεγαλύτερων περιουσιών στις ΗΠΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, η …

Αφήστε μια απάντηση