Αρχική / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / London Frieze: Τα πέντε κορυφαία «must see»
06-120842800shutterstock_63089812

London Frieze: Τα πέντε κορυφαία «must see»

Πέντε shows προτείνει η The Art Newspaper ως «εκ των ων ουκ άνευ» στην εβδομάδα Frieze στο Λονδίνο.

Η έκθεση καλύπτει οκτώ δεκαετίες δραστηριότητας του ζωγράφου στο πορτραίτο και η έκθεση διαρκεί έως τις 5 Φεβρουαρίου. Στην Natiοnal Portrait Gallery, η έκθεση «Picasso Portraits». Όταν ο Πικάσο αποκάλυψε, το 1907, στο στούντιο του στο Παρίσι, τις «Δεσποινίδες της Αβινιόν», το έργο έγινε δεκτό με απορία, θυμό, ακόμη και με γέλια. Και από τους κριτικούς και από τους φίλους του 25χρονου ζωγράφου. Τότε, ο συγγραφέας Φελίξ Φενεόν συμβούλευσε τον νεαρό καλλιτέχνη να επικεντρωθεί στην καρικατούρα. Αργότερα, ο Πικάσο δήλωσε ότι «όλα τα καλά πορτραίτα είναι, σε κάποιον βαθμό, καρικατούρες».

«The Infinite Mix» στην Hayward Gallery. Η οποία, σε συνεργασία με την The VinylFactory φέρνουν κάτω από την ίδια στέγη δέκα δουλειές βιντεο-καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων φιγουράρουν οι Cyprien Gaillard, Kahlil Josef, Rachel Rose καιMartin Creed. Κάθε βίντεο-εγκατάσταση είναι σε ξεχωριστή αίθουσα και (για πρώτη φορά;) αποφεύγεται η διάχυση των ήχων. Με ολογράμματα και 3D προβολές.

«Αφηρημένος εξπρεσιονισμός» στην Royal Academy of Arts. Ο ειδικός, παγκοσμίως, επί του θέματος, Ντέιβιντ Άνφαμ οργάνωσε την έκθεση 150 πινάκων και κάποιων έργων σε άλλα μέσα. Για τους Τζάκσον Πόλοκ, Βίλελμ ντε Κούνιγκ, Μαρκ Ρόθκο και Κλίφορντ Στιλ είναι αφιερωμένη μία αίθουσα στον καθένα. Μια επίσκεψη που απαιτεί χρόνο, προσοχή αλλά ανταμείβει. Πολύ. (Μέχρι τις 2 Ιανουαρίου.)

About Spark News A

Δείτε επίσης

EPA/WALTER BIERI

Πρεμιέρα της νέας ταινίας «Σνόουντεν» στο Χονγκ Κονγκ

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας «Σνόουντεν», σε σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Χονγκ …

Αφήστε μια απάντηση